Fyn er altid et besøg værd

12 jan 2022 JesperOlsen

Fyn er fin. Der er fantastisk mange smukke og interessante ting på øen i midten af Danmark, og det er dumt at snyde sig selv for de oplevelser, som Fyn byder på.

Fyn
Fyn er den tredjestørste ø i Danmark. Der bor tæt på en halv million mennesker på Fyn, der har et areal på 3.099 km2. Indbyggerne kaldes fynboer, og taler ofte med en karakteristisk fynsk dialekt. Øen er omgivet af Kattegat, Storebælt, Lillebælt, det Sydfynske Øhav og Lundeborgbæltet. Der ligger en række øer tæt på Fyn. Blandt de mest kendte er Langeland, Ærø og Tåsinge. Den størst by på Fyn er Odense, hvor der bor omkring 180.000 mennesker, hvilket gør det til den tredjestørste by i Danmark.

 

De smukke byer fest

Mange forbinder Fyn med de mange smukke byer, der ligger langs kyststrækningen. Den største, bortset fra Odense, er ekstremt smukke Svendborg på Sydfyn. En by på en bakkeskråning og dermed fantastisk udsigt over farvandet Svendborgsund. Nyborg ligger ved Storebælt og fungerer som porten til Sjælland. Ved Lillebælt findes Middelfart, der er som vejen til Lillebælt. Andre smukke byer er Faaborg, Kerteminde, Assens, Ringe og Bogense. Der er mange attraktive byer at besøge på Fyn.

 

Byplakater fra Fyn

Har du et specielt forhold til en af de smukke byer på Fyn, så er det oplagt at markere det i dit hjem. Det kan du gøre ved at have en plakat med stemning fra din fynske favoritby hængende på din væg. De kan heldigvis fremskaffes. Se byplakater fra Fyn.

 

Andre seværdigheder på Fyn

HC Andersen er en af verdens mest berømte forfattere. Han kom fra Fyn, og derfor er der mange seværdigheder på Fyn, der referer til HC Andersen. Midt i Odense kan du besøge forfatterens barndomshjem, der er indrettet som et museum. Generelt er Odense, Fyns Hovedstad, altid et besøg værd. Der findes en tur, hvor man kan gå i HC Andersens fodspor. Men også besøge Odense Zoo, og gå på opdagelse i den gamle bydel. Men ved Odense kan du også gå på troldejagt efter kunstneren Thomas Damsbo trætrolde eller søge Den Fynske Landsby. Er du mere til natur, skal du huske at nyde den fynske natur, hvor der er mulighed for mange smukke turer.

 

Amanda fra Kerteminde

Ved Langebro i Kerteminde står statussen Amanda fra Kerteminde. En statue, der er blevet byens vartegn, og symbolisere Kertemindes dejlige døtre og at de er friske og yndige. Amanda hed oprindeligt Sophie Krag, og var en pige fra Kerteminde, som døde som blot 40-årig. navnet Amanda har statuen fået, det på latin betyder Den der bør elskes. Desuden finde en populær vise med titlen “Min Amanda fra Kerteminde”. Kerteminde er et besøg værd blandt andet for at se Amanda.