Vietnam, et land af viduner

22 feb 2022 JesperOlsen

Vietnam er en favorit iblandt danskerne. Det smukke landskab. Den billige, men stadig fantastiske mad. De gamle traditioner der stadig bliver holdt i live.
Ja, det er faktisk svært at komme op med grunde til hvorfor man ikke skulle tage en tur til Vietnam. Så hvad stopper en?

Rig på historie

Hvis man tager et stop forbi den arkæologiske side af tingene, så er der heller ingen downsides der. Med bevis for menneskelig aktivitet dateret helt tilbage til den palæolitiske stenalder, så er der masser af plads til rig historie ind imellem.
Imens der er snak om den palæolitiske alder i Vietnam, er det måske værd at nævne Tham Khuong-hulen og klippelyet Nguom, som begge er fra den tid af. Det er netop op disse steder, at der er gjort mest fund. Fund såsom redskaber der har kunnet lægge grund for teorien om levevisen tilbage dengang. Dengang hvor kulturer som Hoabinhians levede i bjergene oppe i Nordvietnam, hvor de brugte disse redskaber til at finde føde, såsom fisk, muslinger, snegle og planter, eller at gå på jagt med.

Oplev kulturen og de historiske bygninger

Hvis den palæolitiske tidsalder ligger lige langt nok fra den moderne verden, så er Vietnam også fyldt med en masse smukke templer man kan besøge. Her er det buddhistiske tempel Tran Quoc Pagoda det ældste i Hanoi, helt tilbage fra årerne hvor kejser Ly Nam De regerede (år 544-548). Den imponerede pagode er hele 15 meter høj med 11 etager i, hvor de omkringliggende bygninger indeholder blandt andet en bygning kun til brændende røgelse samt et museum. Omringet af vand og smukke omgivelser, er dette tempel helt sikkert et besøg værd.

Den eneste mangel

Nu er det fastlagt, at selv de historiske steder ikke fejler noget, og at disse bare er endnu en faktor til hvorfor man skal begynde at pakke kufferten, og starte sin arkæologiske rejse. Hvis man skulle sætte én finger på noget, som muligvis kunne være et problem, hvis man ikke er forberedt, så kunne det være et visum. Reglerne siger, at hvis du er i Vietnam i mere end 15 dage, så skal du søge visum. Det er dog ikke synderligt besværligt at få fat i. For ét mindre beløb, som hurtigt er betalt af i oplevelser, så kan man købe 1-måneds visum eller sågar 3-måneders visum hvis du planlægger en længere tur. Alt dette kan nemt findes på hjemmesiden hvor man købe sit visum til Vietnam. Det er nemlig meget sjældent at man kan få lov til at søge visum ved ankomst.