Læs disse tips, før du tager til historiske destinationer i udlandet

4 sep 2021 JesperOlsen

Hvis du elsker historie, så elsker du nok at rejse til historiske destinationer. Du har måske også læst en del af de andre spændende artikler, vi har om historie på denne hjemmeside – og nu føler du dig endelig klar til at tage på en rejse, hvor du besøger historiske destinationer. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du tager afsted. Mange glemmer disse ting, og det er desværre ikke så godt.

Vi har skrevet denne artikel til dig, der skal på en rejse snart. Efter du har læst denne, undgår du forhåbentlig typisk fejl folk laver, når de rejser til udlandet.

 

Planlæg transporten i god tid

Man er vant til, at det er nemt at komme hen til alting, når man er på en almindelig ferie. Skal du dog til en historisk destination eller lokation, så kan det være svært at komme derhen. Stedet er simpelthen ikke nemt tilgængeligt for transportmidler. Det gør sig selvfølgelig ikke gældende for alle steder, men hvis det gør sig gældende for dit sted, så kan du spare en del tid og hovedpine ved at have styr på dette punkt i god tid.

 

Husk kontanter og andre betalingsmidler

Det kan være svært at forudsige, hvilke betalingsmidler, der er accepteret, der hvor du skal hen. Af denne grund bør du som minimum medbringe kontanter og betalingskort. Skal du være mere sikker på, at du kan betale, så bør du også have bitcoins, som du kan have liggende på en wallet på din telefon.

 

I Danmark er der meget få steder, hvor de stadigvæk kun accepterer kontanter. I udlandet er det helt anderledes. Udlandet er selvfølgelig et bredt begreb, men hvis du kommer ud for EU, så bliver kontanter brugt mere end kort – i hvert fald i visse lande. Og det er netop i disse lande, hvor du bør medbringe lidt flere kontanter end normalt.

 

Kommer du ud for en situation, hvor du ikke har kontanter på dig, og hvor der ikke er en hæveautomat i nærheden, så har du et problem. Du kan prøve at undgå dette problem ved enten at tage flere kontanter med eller at have bitcoins på dig. Sidstnævnte variant er nok mere sikker, fordi det jo ikke er sikkert at rende rundt med alt for mange kontanter. Hvis du har rejst meget, så har du nok allerede købt bitcoin før. Er det dog din første rejse i lang tid, så kan du med fordel læse mere om de bedste steder at købe bitcoins. Denne guide er skrevet på dansk, og der er billeder.

 

Ifølge Statista, så skal du ikke engang ud for EU, før du har brug for kontanter. Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig bruger i høj grad stadigvæk kontanter. Det er dog svært at afgøre, om det er foretrukket eller den eneste mulighed. Højst sandsynligt er det foretrukket, men det er bedre at være på den sikre side ved at tage både kontanter og bitcoins med på rejsen.