Hold et event på historiske lokationer

22 jul 2021 JesperOlsen

Der er ingen tvivl om, at et godt event indeholder god underholdning, måske en lækker middag og de rette faciliteter. Men hvis du virkelig ønsker at gøre det til en ekstraordinær oplevelse for deltagerne, så bør du også overveje lokationen og lokalerne.

 

Det kan dog være svært at finde lokaler til leje odense, Aarhus, Aalborg eller København, hvor der virkelig er en enestående, måske historisk, omgivelse. Det er muligvis heller ikke alle events, der har behov for den slags omgivelser, men i nogle tilfælde er det alfa og omega.

 

Sådan finder du historiske lokaler og lokationer

Så hvordan finder du den mest historiske lokation og lokale til dit event? Du kan måske nemt tænke dig til nogle, men ofte er de mest kendte ikke de mest tilgængelige. Du kom måske til at tænke på et museum, en gammel royal bygning eller en flot ruin.

 

Men kan det overhovedet lade sig gøre? Og har du det nødvendige budget? Det er sjældent tilfældet, med mindre eventet er en større begivenhed.

 

Ofte kan du faktisk finde historiske lokationer overalt i byen, hvad end det er Odense, Aarhus eller København. Du kan eventuelt leje en gammel kro i skoven, finde rustikke lokaler ved en havn eller måske leje dig ind i et industrikvarter.

 

Der er masser af muligheder lige foran dig. Ofte handler det bare om at tænke kreativt og spørge til råds i dit netværk. På den måde kan du nemt finde nogle skjulte skatte, som du ikke lige kom i tanke om i første omgang.

 

Overvej ambitionerne for oplevelsen 

Du tænker nok, at du skal holde årets event, og du sætter alt ind på, at det skal ske. Men nogle gange er vigtigt at huske, at “less is more”. Du behøver altså ikke nødvendigvis at finde den dyreste og mest overdådige lokation for dit event. Så længe formålet, selskabet og dagens forløb er autentisk og gennemtænkt.

 

Så selvom du først havde tænkt, at lokationen og lokalerne skulle være de mest historiske kunstværker i sig selv, så er det ikke sikkert, at det er strengt nødvendigt for, at det bliver en succesfuld oplevelse.

 

Du bør derfor sætte dig ned og blive klar med dig selv over, hvad du helt præcis ønsker at opnå med dit event. Skal det være flot udadtil, eller skal det være en fantastisk oplevelse for dem, der deltager?

 

Book altid i god tid

Alle disse overvejelser bør du gøre dig i god tid. Det nytter ikke noget, at det er en uge inden eventet, for der vil mange af de flotte lokaler være booket og lejet ud allerede. Så når du først har fået planlagt med dig selv, at du vil holde et historisk event, bør du med det samme gå i gang med at se på mulighederne for lokationer.